Kuřecí prsíčka s italskými těstovinovými spirálami
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa" Nakladatelství Columbus Praha,2000, str. 160, italská kuchyně)
Suroviny:4 ks prsíček z kuřete25 g (1 šálek) listů čerstvé bazalky15 g (2 lžíce) lískových oříšků1 rozetřený stroužek česneku250 g celozrnných těstovin (spirály)1 lžíce citrónové šťávy1 lžíce oleje1 lžíce kaparů6 g (2 lžičky) černých oliv3 - 4 rajčata
Příloha:: těstoviny
Postup přípravy:V hmoždíři roztlučeme bazalku, lískové oříšky (nebo jemně nastrouháme), smícháme s česnekem, solí a pepřem.Kuřecí prsíčka rozklepeme přes fólii, potřeme je směsí a pak je zabalíme do folie na vaření nebo do alobalu.Uvaříme těstoviny asi tak za 8 - 10 minut v osolené vodě "al dente" a současně v páře povaříme i kuře (10 minut).Těstoviny procedíme, vložíme do hrnce s citrónovou šťávou, olivovým olejem.Přidáme nakrájená rajčata, kapary, olivy a prohřejeme.Maso obalíme v cajunském koření a zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.Správně uvařené kuře (po napíchnutí již neteče krvavá šťáva) nakrájíme na kolečka a položíme na těstoviny.
ZPĚT do kapitolyHOME