Kuřecí prsíčka s italskými těstovinovými spirálami
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa" Nakladatelství Columbus Praha,2000, str. 160, italská kuchyně)

Suroviny:
  • 4 ks prsíček z kuřete
  • 25 g (1 šálek) listů čerstvé bazalky
  • 15 g (2 lžíce) lískových oříšků
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 250 g celozrnných těstovin (spirály)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce kaparů
  • 6 g (2 lžičky) černých oliv
  • 3 - 4 rajčata
    Příloha:: těstoviny

    Postup přípravy:
  • V hmoždíři roztlučeme bazalku, lískové oříšky (nebo jemně nastrouháme), smícháme s česnekem, solí a pepřem.
  • Kuřecí prsíčka rozklepeme přes fólii, potřeme je směsí a pak je zabalíme do folie na vaření nebo do alobalu.
  • Uvaříme těstoviny asi tak za 8 - 10 minut v osolené vodě "al dente" a současně v páře povaříme i kuře (10 minut).
  • Těstoviny procedíme, vložíme do hrnce s citrónovou šťávou, olivovým olejem.
  • Přidáme nakrájená rajčata, kapary, olivy a prohřejeme.
  • Maso obalíme v cajunském koření a zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  • Správně uvařené kuře (po napíchnutí již neteče krvavá šťáva) nakrájíme na kolečka a položíme na těstoviny.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]