Trochu netradiční kuřecí stehýnka
(Ze stránky "Koření od Antonína, recept od paní Věry Frajerové)
Suroviny:1 kg kuřecích stehýneksůl2 vejcesměs koření "Barbecue" od Antonína1 sáček slaných brambůrků200 - 250 g eidamu
Přílohy:: brambory, hranolky, zeleninový salát
Postup přípravy:V kloubu rozříznutá kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue".Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem typu eidam.Obalujeme ve vyšší vrstvě materiálu (protože potom zjistíme, že je to moc dobrý) a pěkně směs ke stehýnku přitiskneme.Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby (200°C) asi na 45 - 50 minut.Je to překvapující, ale obal se nerozteče, ale naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa.Podáváme s hranolky, brambory, nebo jíme to jen tak. Zapíjíme bílým vínem; vhodný je také zeleninový salát např. s kořením "Citrónový pepř".
ZPĚT do kapitolyHOME