Kuřecí stehýnka s ryzlinkovou omáčkou
("Prima vařečka",TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 4 ks malé šalotky, na čtvrtky
  • 160 g žampiónů
  • 4 ks kuřecích stehýnek
  • olej
  • 60 ml koňaku
  • 400 ml ryzlinku
  • 160 g sladké smetany
  • 150 g zelených hroznů
  • sůl a bílý pepř
    Příloha:: těstoviny

    Postup přípravy:
  • Kuřecí stehýnka nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla a opečeme je dozlatova.
  • Zvlášť na oleji osmahneme menší nakrájenou šalotku, přidáme oloupané žampiony, ryzlink, sůl, pepř a opatrně po částech smetanu.
  • K opečeným stehýnkům přidáme odpeckované hroznové víno (bobule překrojíme a pecky vyškrábneme lžičkou).
  • Maso podlijeme mimo plamen koňakem a přiblížením zpět k hořáku pokrm flambujeme.
  • Pak přelijeme maso vzniklou omáčkou.
  • Jako příloha jsou vhodné těstoviny.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]