Kuřecí stehýnka s ryzlinkovou omáčkou
("Prima vařečka",TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:4 ks malé šalotky, na čtvrtky160 g žampiónů4 ks kuřecích stehýnekolej60 ml koňaku400 ml ryzlinku160 g sladké smetany150 g zelených hroznůsůl a bílý pepř
Příloha:: těstoviny
Postup přípravy:Kuřecí stehýnka nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla a opečeme je dozlatova.Zvlášť na oleji osmahneme menší nakrájenou šalotku, přidáme oloupané žampiony, ryzlink, sůl, pepř a opatrně po částech smetanu.K opečeným stehýnkům přidáme odpeckované hroznové víno (bobule překrojíme a pecky vyškrábneme lžičkou).Maso podlijeme mimo plamen koňakem a přiblížením zpět k hořáku pokrm flambujeme.Pak přelijeme maso vzniklou omáčkou.Jako příloha jsou vhodné těstoviny.
ZPĚT do kapitoly
HOME