Kuřecí prsíčka zapečená s brambory
(Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)

Suroviny:
  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 150 g anglické slaniny
  • 900 g brambor
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 6 stroužků česneku
  • sůl a mletý pepř
  • máslo na vymazání pekáčku
  • olej
  • 200 g strouhaného eidamu

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa osolíme opepříme a upečeme prudce z obou stran.
  • Oloupané brambory nastrouháme a velmi jemné plátky.
  • Středně velký pekáč vymažeme máslem a na dno naskládáme první vrstvu brambor.
  • Na tuto vrstvu položíme opečená kuřecí prsa zabalená do plátků anglické slaniny a zakryjeme je zbytkem brambor.
  • Smetanu ochutíme solí, drceným pepřem a strouhaným česnekem a touto směsí vše zalijeme.
  • Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 minut, až jsou brambory měkké.
  • Pak pokrm posypeme strouhaným sýrem a ještě dopečeme dozlatova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]