Kuřecí prsíčka "a la Čína"
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000, recept předvedla Eva Pilarová - zpěvačka, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 1 ks pórku
  • 1 balíček slaných mandlí nebo spařených loupaných mandlí
  • 4 ks kulatých plátků z rýžového papíru (polotovar ze supermarketů aj.)
  • sladká chilli omáčka
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na tenké plátky (proužky), které naložíme do marinády (např. ze sójové omáčky, zázvoru apod.), pórek rozpůlíme a nakrájíme na asi 2 cm kousky.
  • Na rozpáleném oleji opražíme maso přidáme mandle, posléze přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, sójovou omáčku a po chvíli nakrájený pórek a ještě krátce podusíme.
  • Směs vyjmeme a rozsekáme na menší kousky a pak naplníme do navlhčených kulatých fólií z rýžového papíru a směs do nich zabalíme.
  • Postupujeme tak, že velmi tenkou rýžovou placičku položíme na talíř a zalijeme ji horkou vodou, po chvíli placička zprůhlední a stane se vláčnou.
  • Zabalíme a uzlíček ještě krátce osmažíme na oleji po obou stranách.
  • (Masovou směs je možno také ponechat v mikrotenových sáčcích v mrazáku pro příležitost pohoštění nenadálé návštěvy.)

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]