Kuřecí prsíčka "a la Čína"
(Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000, recept předvedla Eva Pilarová - zpěvačka, čínská kuchyně)
Suroviny:4 ks kuřecích prsíček1 ks pórku1 balíček slaných mandlí nebo spařených loupaných mandlí4 ks kulatých plátků z rýžového papíru (polotovar ze supermarketů aj.)sladká chilli omáčka1 lžíce škrobové moučky2 lžíce sójové omáčkyolej
Postup přípravy:Maso nakrájíme na tenké plátky (proužky), které naložíme do marinády (např. ze sójové omáčky, zázvoru apod.), pórek rozpůlíme a nakrájíme na asi 2 cm kousky.Na rozpáleném oleji opražíme maso přidáme mandle, posléze přidáme škrob rozmíchaný ve vodě, sójovou omáčku a po chvíli nakrájený pórek a ještě krátce podusíme.Směs vyjmeme a rozsekáme na menší kousky a pak naplníme do navlhčených kulatých fólií z rýžového papíru a směs do nich zabalíme. Postupujeme tak, že velmi tenkou rýžovou placičku položíme na talíř a zalijeme ji horkou vodou, po chvíli placička zprůhlední a stane se vláčnou.Zabalíme a uzlíček ještě krátce osmažíme na oleji po obou stranách.(Masovou směs je možno také ponechat v mikrotenových sáčcích v mrazáku pro příležitost pohoštění nenadálé návštěvy.)
ZPĚT do kapitolyHOME