Zlaté juany z kuřecích prsíček
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000, čínská kuchyně)
Suroviny:500 g kuřecích prsíčekšunkaolej
Na marinádu:1 jemně nakrájená cibule2 papriky2 lžíce jemně nasekaného oddenku zázvoru2 lžíce sójové omáčky1 lžíce rýžového vína nebo sherry
Na přílohu: - zelené fazolky, houby "jidášovo ucho", zelená paprika, česnek, olej sůl, pepř
Příloha: směs opečené, ale ještě chřupavé zeleniny jako jsou: zelené fazolové lusky, černé houby - nabobtnalé "jidášovo ucho", papriky s česnekem aj.
Postup přípravy:Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do marinády a necháme uležet 24 hodin. Marináda:Marinádu připravíme smícháním uvedených surovin. Na pánvi rozpálíme olej a opečeme zprudka kousky masa dozlatova.Ke konci restování přidáme šunku pokrájenou na proužky.
ZPĚT do kapitolyHOME