Čínské kuře z New Orleansu
(Z gastronomického seriálu:"Co jedí Američané", TV Max1, 2000, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 1 sušená klobáska
  • rýžové víno
  • 4-5 houbiček (shi-take, případně žampiony, hlívy, jidášovo ucho nebo jiné)
  • čerstvá zelenina (koriandr, čínské zelí, zelené bambusové výhonky aj.)
  • čerstvý i sušený zázvor
  • garnáty
  • cibule
  • ústřicová omáčka
  • kuřecí vývar
  • tofu
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Kuře nakrájíme na kousky i s kostmi a vložíme do porcelánové mísy na maso.
  • Nahoru rozložíme nakrájenou, voňavou, sušenou klobásu, kloboučky houbiček a plátky čerstvého zázvoru.
  • Povrch ještě pokryjeme nasekanou čerstvou zeleninu, výhonky aj. a zalijeme rýžovým vínem.
  • Misku postavíme na dřevěné tyčinky do pánve wok a dusíme ve vodní páře vyvíjející se ze dna pánve.
  • Nejlépe, když napříč pánve nad horkou vodou umístíme dvě dřevěné tyčinky, na které postavíme misku s pokrmem a nebo si pomůžeme jinými prostředky, různými pařáčky apod.
  • Vše přikryjeme víkem a vaříme v páře 40 až 50 minut.
  • Mezitím si na jiné pánvi osmažíme cibuli na horkém oleji, přidáme garnáty a spolu zprudka opečeme, přidáme zeleninu a zelené výhonky.
  • Zakápneme ústřicovou omáčkou a zalijeme kuřecím vývarem.
  • Nakonec opatrně vmícháme na kousky nakrájené tofu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]