Kuře Kung Pao"
(Ze stránek "Koření od Antonína, čínská kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:0,6 kg vykostěného kuřecího masa2 lžičky směsi koření "Čína" od Antonína2 čerstvá vejce1 polévková lžíce škrobu (solamylu)2 polévkové lžíce sladkého kečupusůl1 lžíce sójové omáčky50 ml oleje
Příloha: rýže
Postup přípravy:Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, přidáme 2 čajové lžičky směsi koření "Čína".Smícháme s čerstvými vejci, přidáme škrob (solamyl) a sůl, sladký kečupu a sójovou omáčku.Zalijeme asi 50 ml oleje, vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet cca 4 - 24 hodi.Osmažíme zprudka na woku.
Poznámka DDK:
V klasické knize receptů čínské kuchyně nazvané: "Počítání nudliček v jarní polévce (MF 1967) je uveden "původnější" recept na "Kuřecí kung pao" s názvem "S´čhuanské kuře á la Kung Pao", recept je ZDE
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME