Kuře Kung Pao"
(Ze stránek "Koření od Antonína, čínská kuchyně)

Suroviny pro 4 porce:
  • 0,6 kg vykostěného kuřecího masa
  • 2 lžičky směsi koření "Čína" od Antonína
  • 2 čerstvá vejce
  • 1 polévková lžíce škrobu (solamylu)
  • 2 polévkové lžíce sladkého kečupu
  • sůl
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 50 ml oleje
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, přidáme 2 čajové lžičky směsi koření "Čína".
  • Smícháme s čerstvými vejci, přidáme škrob (solamyl) a sůl, sladký kečupu a sójovou omáčku.
  • Zalijeme asi 50 ml oleje, vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet cca 4 - 24 hodi.
  • Osmažíme zprudka na woku.

    Poznámka DDK:
    V klasické knize receptů čínské kuchyně nazvané: "Počítání nudliček v jarní polévce (MF 1967) je uveden "původnější" recept na "Kuřecí kung pao" s názvem "S´čhuanské kuře á la Kung Pao", recept je ZDE

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]