S´-čchuanské kuřecí prsíčka Kung Pao
( V. Sís: "Počítání nudliček v jarní polévce", str. Nakladatelství MF, 2. vydání, 1967, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 polévkové lžíce burských oříšků
  • 1 lžička posekané cibule
  • 1 bílek
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžička pálivé papriky podle chuti
    Příloha: rýže
  • 1 paprikový lusk čerstvý
  • 1 lžička rýžového vína (sherry)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžičky octa
  • sůl

  • Postup přípravy:
  • Kuřecí prsíčka rozřežeme na proužky a obalíme v bílku rozšlehaném se sójovou moukou a solí.
  • Zprudka osmažíme na pánvi wok v rozpáleném oleji.
  • Opečené maso oddělíme od tuku přeceděním přes síto a odložíme stranou.
  • Do pánve s malým množstvím zbylého tuku dáme papriku nakrájenou na kostičky.
  • Po chvíli přidáme burské oříšky, předem na oleji opražené a nakonec vrátíme do pánve osmažené a okapané maso.
  • Mezitím v šálku smícháme sójovou omáčku, ocet, víno, nakrájenou cibulku, cukr, eventuálně pálivou papriku v prášku a sójovou mouku (škrob).
  • Směsí zalijeme maso na pánvi.
  • Zamícháme na mírnějším ohni a podáváme např. se neochucenou bílou rýží.

    Poznámka DDK: - stejným způsobem lze připravit i vepřové maso.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]