Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce
Suroviny:600 g masa z kuřecích prsou1/4 šálku olivového oleje2 stroužky česneku1 lžička soli1 svazeček šalvěje2 cibule1/2 šálku bílého vínašťáva z jednoho citrónu1 šálek smetany1 lžíce strouhané citrónové kůrysůl, pepř4 lžíce strouhaného parmazánu
Příloha: rajčata a směs nastrouhaných sýrů (plísňový, ementál aj.)
Postup přípravy:Maso nakrájíme na tenké plátky.Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek utřený se solí a jemně nakrájenou šalvěj.Maso během 3-4 minut prudce opečeme, vyjmeme a uložíme na teplém místě.Ve zbylé šťávě necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, zalijeme bílým vínem a citrónovou šťávou.Přidáme smetanu a citrónovou kůru a dobře povaříme.Dochutíme solí a pepřem, přidáme maso, provaříme, do horké omáčky nasypeme parmazán.Zahříváme, aby sýr zůstal tekutý, ale již nevaříme.Jako přílohu podáváme zapékaná rajčata: Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na řez nasypeme směs strouhaných tvrdých sýru a krátce v troubě zapečeme.
ZPĚT do kapitolyHOME