Kuřecí prsíčka v sýrové omáčce

Suroviny:
  • 600 g masa z kuřecích prsou
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 svazeček šalvěje
  • 2 cibule
  • 1/2 šálku bílého vína
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 1 šálek smetany
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    Příloha: rajčata a směs nastrouhaných sýrů (plísňový, ementál aj.)

    Postup přípravy:
  • Maso nakrájíme na tenké plátky.
  • Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek utřený se solí a jemně nakrájenou šalvěj.
  • Maso během 3-4 minut prudce opečeme, vyjmeme a uložíme na teplém místě.
  • Ve zbylé šťávě necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, zalijeme bílým vínem a citrónovou šťávou.
  • Přidáme smetanu a citrónovou kůru a dobře povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem, přidáme maso, provaříme, do horké omáčky nasypeme parmazán.
  • Zahříváme, aby sýr zůstal tekutý, ale již nevaříme.
  • Jako přílohu podáváme zapékaná rajčata:
  • Rajčata rozpůlíme, osolíme, opepříme a na řez nasypeme směs strouhaných tvrdých sýru a krátce v troubě zapečeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]