Kuřecí prsa gratinovaná s parmskou uzeninou a parmazánem
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g kuřecích prsíček
  • 120 g parmské uzeniny
  • 80 g čerstvého parmazánu
  • olej
  • sůl a pepř
  • provensálské koření
  • hladká mouka
  • kuřecí vývar
    Příloha: těstoviny, brambory

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením a opečeme na pánvi.
  • Takto upravené maso vložíme na vymaštěný pekáč, poklademe parmskou uzeninou (tak dvě kolečka na plátek) a posypeme parmazánem.
  • Pečeme v troubě 8 až 10 minut při 200 °C.
    Příprava omáčky:
  • Do zbylého výpeku přilijeme vývar a zaprášíme trochou mouky a vzniklou omáčkou přelijeme již hotové maso.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]