Kuřecí prsa s bylinkovým máslem
("Prima vařečka", TV Prima, duben 2001)

Suroviny:
  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 ml oleje
  • 2 plátky šunky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce krájeného pórku
  • 2 lžíce másla
  • bylinkovou směs (cibulka, petrželová nať, sardelka, citrónová kůra, sterilované žampiony, kapary, sterilované okurky a škrobová moučka)
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, obalíme ve škrobové mouce.
  • Osmahneme na oleji a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, pórek a vše ještě společně osmahneme.
  • Jednotlivé porce zdobíme úhledným tvarem bylinkového másla, které připravíme následujícím postupem.
    Příprava bylinkového másla:
  • Změklé máslo smícháme z jemně nakrájenými rozsekanými výše uvedenými bylinkami a surovinami.
  • Vytvarujeme do úhledných tvarů a v chladničce necháme vychladit a jednotlivé porce jimi ozdobíme.
  • Další návody na přípravu různých bylinkových másel jsou na stránce DDK nazvané "Ochucená másla".

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]