Kuřecí smažené závitky s vejmrdou
("Prima vařečka", TV Prima, ledna 2001, recept divákům poradila Helenka Růžičková)

Suroviny:
  • 4 kuřecí prsíčka, rozříznutá a rozklepaná přes fólii
  • 200 g sýru "Niva"
  • 4 ostravské (nebo podobné) klobásky, rozříznuté podélně napůl
  • 100 g másla
  • 4 vejce natvrdo
  • petrželka
    Příloha: vejmrda

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsíčka rozřízneme vodorovně, rozevřeme na motýlka a naklepáním přes fólii vytvoříme větší plát.
  • Utřeme máslo s nivou a tuto pomazánku naneseme v silnější vrstvě na pláty masa.
  • Do vrstvy zaboříme příčně napůl nakrájená vejce a po stranách umístíme podélně po půlce klobásky.
  • Plátem masa zabalíme náplň a zajistíme párátkem nebo špejlí. ale může to také držet pohromadě i samotné, pokud jsme náplň v závitku dobře utáhli.
  • Závitky obalíme v trojobalu a dáme osmažit tak na 10 minut do horkého oleje, nejlépe když jsou ponořeny úplně.
  • Podáváme je s "vejmrdou".
    Příprava "vejmrdy":
  • Nastrouháme jablko s křenem smícháme a ochutíme octem a cukrem.
  • Nejlépe, když ponecháme směs před podáváním odležet přes noc.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]