Kůřecí prsíčka s růžičkovou kapustičkou v sýrové omáčce
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g kuřecích prsíček
  • 800 g růžičkových kapustiček
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • 175 ml zeleninového vývaru
    Na sýrovou omáčku:
  • 100 g sýra např. plísňového sýra Niva
  • 150 g žervé
  • 6 lžíc mléka (podle hustoty omáčky)
  • svazek kopru
  • svazek petrželky
  • pepř
  • máslo

    Postup přípravy:
  • Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na oleji nebo másle.
  • Přidáme rozpůlené kapustičky a krátce vše spolu ještě osmahneme a osolíme, přilijeme vývar a dusíme asi 8 - 12 minut.
  • Maso z prsíček pokrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, osolíme, opepříme, spolu s nadrobno nasekanými bylinkami.
  • Upravené maso vmícháme do sýrové omáčky s kapustičkami.
    Příprava sýrové omáčky:
  • Nivu rozmačkáme vidličkou, ušleháme šlehačem do hladkého krému se žervé a mlékem.
  • Vzniklý krém zamícháme do dušených kapustiček a povaříme ještě 3 minuty.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]