Kuřecí prsíčka v oříškovém obalu - Pecan Crusted Chicken
(Burt Wolf Travel, TV MAX1, recept z Palm Beach, 2000)

Suroviny:
  • 4 kuřecí prsíčka
  • 8 lžiček hořčice
  • 1 šálek mletých oříšků
  • 1 šálek strouhanky
  • 2 lžíce oleje
    Na rajčatové pyré
  • 1 kg rajčat
  • 2 lžíce másla
  • 3/4 šálku bílého jogurtu
  • sůl a pepř
    Příloha: brambory s petrželkou
  • Na omáčku "salsa":
  • 3/4 šálku jemně nakrájeného banánu
  • 1/2 šálku jemně nakrájené červeného a bílého pepře
  • 1 citrón - použijeme jen šťávu
  • 1 lžíce zeleného koriandru nebo zelené petrželky
  • 1-2 lžíce chilli






  • Postup přípravy:
  • Kuřecí porce natřeme hořčicí, obalíme směsí strouhanky a jemně mletých oříšků a asi 1 minutu z každé strany opečeme na oleji.
  • Vložíme na pekáčku do předehřáté trouby na 190°C na 30 minut.
    Příprava rajčatového pyré:
  • Oloupaná rajčata smícháme s máslem, jogurtem solí a pepřem.
    Příprava omáčky "salsa":
  • Omáčkou dochutíme a ozdobíme opečené masa před podáváním.
  • K její přípravě smícháníme uvedené pálivější ingredience s banánem a citrónovou šťávou.
  • Pokrm podáváme na talíři s brambory, na ně položíme maso a pokryjeme naší pálivou směsí "salsa" a ozdobíme petrželkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]