Jambalaya s kuřetem a uzeným masem
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 nejoblíbenějších receptů z celého světa", Nakladatelství Columbus Praha, 2000)

Suroviny:
  • kuře, rozporcované, vykostěné a nakrájené
  • 200 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na malé kousky
  • 150 ml rajské šťávy
  • 200 g másla
  • 300 g rýže
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 paprika nakrájená nadrobno
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 1 celer, nakrájený na drobné kousky
  • koření: 2 bobkové listy, 2 zelené papriky nakrájené na malé kousky, 1 lžička cayenského pepře, 1 lžička tabasca, 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička soli

    Postup přípravy:
  • V malé misce smícháme všechno koření.
  • Mezitím v hluboké pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo, přidáme polovinu cibule, celeru a papriky a přimícháme směs koření.
  • Přidáme nakrájené uzené maso a na velkém plameni za stálého míchání restujeme, až je cibule tmavě hnědá.
  • Přidáme zbytek cibule, celeru a papriky a restujeme dalších 5 minut.
  • Přidáme rajskou šťávu a vaříme 5 minut.
  • Do pánve nasypeme kuřecí maso a za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
  • Přimícháme rýži, přikryjeme pokličkou, snížíme příkon na minimum a dusíme 12 minut.
  • Pak přidáme kuřecí vývar, přivedeme k varu a dusíme až je rýže hotová.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]