Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou
("Prima vařečka",TV Prima, listopad 2000)

Suroviny
  • 400 g kuřecích prsíček
  • kuřecí vývar
  • 700 g brambor, na větí kousky
  • 200 g mrkve, na větší kousky
  • 200 g květáku, rozdělíme na růžičky
  • 200 g brokolice, rozdělíme na růžičky
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • bobkový list
  • nové koření

    Postup přípravy:
  • Předem připravený kuřecí vývar ochutíme citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, nové koření a přivedeme do pomalého varu.
  • Přidáme oloupané nakrájené brambory a zeleninu a stále jenom zvolna vaříme na mírném ohni.
  • Do vývaru vložíme kuřecí prsa vcelku a necháme je asi 6 minut povařit ( pošírovat) tak, aby byla uprostřed šťavnatá a zelenina byla uvařená "al dente" tj. do chrupava - nesmí být rozvařená.
  • Koření můžeme vložit do kapaliny uzavřené do nerezového sítka, prodávaných pro tyto účely v oddělení domácích potřeb nebo je zavážeme do plátěného uzlíčku (tzv. "bouquet garni").

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]