Kuřecí prsíčka plněná hermelínem
(Specialita šéfkuchaře hotelu "Adria" pana Faltyse, 2002)
Suroviny pro 4 osoby :
800 g kuřecích prsíček60 g hermelínu40 g loupaných mandlíolej na smažení
Na omáčku:máslo1 lžíce hladké mouky80 ml smetany80 ml bílého vína40 g sýru nivacitrónyprovensálské kořenísůl a pepř
Příloha: opečené brambory
Postup přípravy:Kuřecí prsa protkneme plátky hermelínu, osolíme a opečeme rychle na másle nebo oleji.Ve výpeku osmahneme mouku, přidáme bílé víno, sýr niva, koření, ušlehanou smetanu.Umícháme hladkou sýrovou omáčku, kterou pokrm polijeme.Podáváme například s opečenými brambory
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME