Kuřecí závitky plněné žampiony a estragonem - Brandied Tarragon Chicken
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 69)
Suroviny pro 4 porce:700 g kuřecích prsíček tj. asi dvě středně velká550 ml brandy60 g tence nakrájených žampionů
1 lžička čerstvého estragonu nebo 1/4 sušeného1/4 lžičky soli1/4 lžičky pepřejarní čerstvý estragon (není nutné)
(217 cal na porci)
Postup přípravy:Prsíčka bez kostí a kůže rozřízneme horizontálně na půl na tzv. "motýlka" (nedořízneme a pak jen otevřeme jako motýlek ma své křídýlka).V malé misce smícháme brandy, žampiony, estragon, sůl a pepř.Kousky kuřete dáme do pekáčku a potřeme směsí s brandy a přeložíme je.Pečeme zakryté při 180 °C po dobu 30 - 35 minut a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou.Servírujeme přelité vypečenou šťávou a pokud je to možné, tak talíř ozdobíme čerstvým estragonem.
ZPĚT do kapitolyHOME