Grilovaná kuřecí prsíčka
(Dale Sniffer:"Let's eat", TV seriál MAX1, 1999)
Suroviny:4 ks kuřecích prsíček bez kůže
Na marinádu:1 1/2 lžíce majoránky čerstvé nebo drcenécitrónová šťávacitrónová kůra nakrájená na proužkyolejzelenina: 1 cm plátky cukety, rajčatabrambory na čtvrtky
Příloha: grilované brambory
Postup přípravy:
Připravíme marinádu z oleje, majoránky, citrónové šťávy a kůry.Kuřecí prsa seřízneme a rozevřeme tak, aby vznikly všude stejně silné, ale tenké plátky.Plátky kuřecího masa obalíme v marinádě a uložíme na 15 minut do chladničky odpočinout.Pánev rozehřejeme a na rozpálenou pánev položíme kuřecí plátky, olej již nemusíme přidávat.Opepříme na povrchu, otočíme a sejmeme z pánve (vše trvá asi 4 minuty) a na pánev dáme asi 1 cm silné plátky cukety, přidáme malinko oleje a krátce (tj. několik vteřin) opečeme. Do pánve dáme také opéci na půlky rozříznutá rajčata (2 min.). Cukety vložíme na talíř, na ně položíme dvě půlky opečených rajčat a na jejich povrch náklademe na pásky nakrájené opečené kuřecí maso.Ještě pokapeme jemným ovocným octem a ochutíme drceným pepřem.Jako příloha jsou vhodné v troubě nebo v přírodě nad žhavými uhlíky (300 °C) opečené brambory.Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, napícháme na kovový špíz a na povrchu mírně naolejujeme.Jsou hotovy asi za 25 minut; díky rozpálenému kovu vedoucím uprostřed grilovaných brambor.
Poznámka DDK:
Grilovat kuře - lze také po marinování porcí ve směsi hořčice, oleje, koření kari a bílého pepře. Marinované kuřecí maso lze např. napícháme na špíz střídavě se slaninou, cuketou a mrkví a řadou dalších kombinací. To ale již asi všichni víme, jen to tak připomínám!
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME