Grilovaná kuřecí prsíčka
(Dale Sniffer:"Let's eat", TV seriál MAX1, 1999)

Suroviny:
  • 4 ks kuřecích prsíček bez kůže
    Na marinádu:
  • 1 1/2 lžíce majoránky čerstvé nebo drcené
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra nakrájená na proužky
  • olej
  • zelenina: 1 cm plátky cukety, rajčata
  • brambory na čtvrtky

  • Příloha: grilované brambory

    Postup přípravy:
    Připravíme marinádu z oleje, majoránky, citrónové šťávy a kůry.
  • Kuřecí prsa seřízneme a rozevřeme tak, aby vznikly všude stejně silné, ale tenké plátky.
  • Plátky kuřecího masa obalíme v marinádě a uložíme na 15 minut do chladničky odpočinout.
  • Pánev rozehřejeme a na rozpálenou pánev položíme kuřecí plátky, olej již nemusíme přidávat.
  • Opepříme na povrchu, otočíme a sejmeme z pánve (vše trvá asi 4 minuty) a na pánev dáme asi 1 cm silné plátky cukety, přidáme malinko oleje a krátce (tj. několik vteřin) opečeme.
  • Do pánve dáme také opéci na půlky rozříznutá rajčata (2 min.).
  • Cukety vložíme na talíř, na ně položíme dvě půlky opečených rajčat a na jejich povrch náklademe na pásky nakrájené opečené kuřecí maso.
  • Ještě pokapeme jemným ovocným octem a ochutíme drceným pepřem.
  • Jako příloha jsou vhodné v troubě nebo v přírodě nad žhavými uhlíky (300 °C) opečené brambory.
  • Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, napícháme na kovový špíz a na povrchu mírně naolejujeme.
  • Jsou hotovy asi za 25 minut; díky rozpálenému kovu vedoucím uprostřed grilovaných brambor.

    Poznámka DDK:
    Grilovat kuře
    - lze také po marinování porcí ve směsi hořčice, oleje, koření kari a bílého pepře. Marinované kuřecí maso lze např. napícháme na špíz střídavě se slaninou, cuketou a mrkví a řadou dalších kombinací. To ale již asi všichni víme, jen to tak připomínám!

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]