Kuřecí maso s grilovanými paprikami
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)

Suroviny:
  • 1 kg kuřecího masa
  • 3 ks větších paprik (červené i zelené)
  • 1 bílek
  • škrobová moučka
    Na omáčku:
  • 5 stroužků česneku
  • kuřecí vývar
  • rýžové víno nebo sherry
  • sójová omáčka
  • kečup
  • sůl a pepř
  • olej
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a obalíme bílkem se škrobovou moučkou.
  • Papriky opečeme a oloupeme zčernalou slupku pod proudem studené vody nad sítem (můžeme to dělat raději s opečenými paprikami v plastovém sáčku). Očištěnou papriku nakrájíme na proužky, pokapeme olejem a odložíme stranou.
  • Kousky masa opečeme na rozpáleném ohni krátce, ale zprudka dozlatova.
  • Z pánve slijeme většinu oleje a do zbytku vložíme na plátky pokrájený česnek, osmahneme, přilijeme kuřecí vývar, zastřikneme rýžovým vínem nebo sherry.
  • Pak přidáme sójovou omáčku a je možno přidat také i kečup.
  • Krátce povaříme a podáváme.

    Poznámka DDK:
    Loupání paprik - lze provádět více způsoby. Opečené papriky až dočerna můžeme vložit do mikrotenového sáčku, aby se zapařily a po ochlazení je oloupeme. Preferuji způsob, kdy papriku opečeme přímo na plameni plynového hořáku kamen, nebo ve vyhřáté troubě a pak ji oloupu uzavřenou v sáčku mnutím a pak dočistím pod tekoucí studenou vodou v dřezu.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]