Musachari - kuře v arabském chlebu
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000, arabská kuchyně)
Suroviny:1 kuře, na porcebobkový listbílý černý pepřsumach (Rhus coriaria L. - prášek rozdrcených semen uvedené rostliny, je nakyslým libanonským kořením červené barvy.)česnekcibuleolivový olejsůl
Příloha: upečený arabský chléb nebo koupený
Postup přípravy:Kuře necháme vařit ve vodě s bobkovým listem, s půlkou malé cibule a solí.Cibuli nakrájíme na větší kousky (měsíčky), na oleji osmahneme, přidáme koření "sumach" a uvařené natrhané maso z kuřete.Chvíli společně osmahneme.Arabský chléb částečně nařízneme u obvodu a rozevřeme dutinu a naplníme nebo jen položíme na stůl a poklademe masovou směsí.Pak jej zavineme, porce naklademe vedle sebe na pekáč a povrch potřeme olejem z pánve.Vložíme na chvilku do předehřáté trouby (180°C), kde je necháme mírně zabarvit dohněda.Podáváme s okurkovým salátem s jogurtem, česnekem a lístků čerstvé máty.
ZPĚT do kapitolyHOME