Musachari - kuře v arabském chlebu
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000, arabská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kuře, na porce
  • bobkový list
  • bílý černý pepř
  • sumach (Rhus coriaria L. - prášek rozdrcených semen uvedené rostliny, je nakyslým libanonským kořením červené barvy.)
  • česnek
  • cibule
  • olivový olej
  • sůl

  • Příloha: upečený arabský chléb nebo koupený

    Postup přípravy:
  • Kuře necháme vařit ve vodě s bobkovým listem, s půlkou malé cibule a solí.
  • Cibuli nakrájíme na větší kousky (měsíčky), na oleji osmahneme, přidáme koření "sumach" a uvařené natrhané maso z kuřete.
  • Chvíli společně osmahneme.
  • Arabský chléb částečně nařízneme u obvodu a rozevřeme dutinu a naplníme nebo jen položíme na stůl a poklademe masovou směsí.
  • Pak jej zavineme, porce naklademe vedle sebe na pekáč a povrch potřeme olejem z pánve.
  • Vložíme na chvilku do předehřáté trouby (180°C), kde je necháme mírně zabarvit dohněda.
  • Podáváme s okurkovým salátem s jogurtem, česnekem a lístků čerstvé máty.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]