Plněné kuře z Tunisu
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, maghrebská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kuře važící asi tak celkem 2,4 kg
  • 150 ml oleje
    Na nádivku:
  • 50 g cibule
  • 50 g rozinek
  • 50 g oloupaných mandlí
  • 80 g petržele
  • 100 g drůbežích jater
  • 50 g rýže
  • 1 vejce
  • máslo
  • kurkuma
  • sůl a pepř
    Příloha: brambory, arabský chléb

    Postup přípravy:
  • Kuře očistíme, opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži (nádivka by nám při plnění a pečení vytékala).
  • Kosti nožem pomalu uvolňujeme, odřízneme kůži od kostí, ze kterých seškrabujeme maso směrem od zadní tj. otevřené části trupu.
  • Začínáme nejdříve uvolňovat prsní kost a žebra, pak kosti křídel a stehen.
  • Do vykostěného masitého kuřete nacpeme nádivku a pak kuře pečlivě zašijeme a pečeme při 180°C.
    Příprava nádivky:
  • Nádivku připravíme z orestované cibule, petržele, přimícháním soli, pepře, vyprané a osušené rýže, mandlí, rozinek, rýže, kurkumy a jater. "Přidáme ještě jedno vajíčko, které nám nádivku během pečení spojí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]