Indiánské pečené kuře
(Ze stránky "Koření od Antonína, 1991)

Suroviny:
  • 1 celé kuře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžičky kořenící směsi"Kuře gril" od Antonína
  • 1 středně velká cibule, na osminky
  • 1 středně velké jablko, na osminky
  • 1/2 menšího celeru, na kostičky
  • 4 lžíce másla
    Příloha: vařené brambory a brusinkový kompot

    Postup přípravy:
  • Ve 200 ml vody rozpustíme lžičku soli. a tímto solným roztokem kuře polijeme a ještě potřeme vně i uvnitř kořenící směsi"Kuře gril".
  • Dutinu kuřete naplníme cibulí, jablkem, celerem a uzavřeme (tj. spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme).
  • Kuře dáme na pekáč a podlijeme vodou, máslo rozehřejeme s 2 lžičkami grilovací směsi "Kuře gril" a částí kuře polijeme.
  • Pečeme za stálého podlévání při 150 - 200 °C (zpočátku přikryté alobalem, ke konci pečení odkryjeme a zvýšíme teplotu).
  • Během pečení potíráme kuře zbytkem grilovací směsi rozpuštěné v másle.
  • Upečené kuře podáváme s brambory a kompotem z brusinek.
    Varianta: Vnitřek kuřete můžeme pro změnu plnit směsí kořenové zeleniny a nádivkou o složení: 60 g másla, 200 g housek, 3 vejce, šálek mléka, sůl, kuřecí játra, muškátový květ, petrželka. Také lze použít jinou zeleninu a ovoce dle vlastní fantazie a chuti.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]