Kanadské kuře s pikantní rajčatovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, americká kuchyně)

Suroviny:
  • kuře
    Na ostrou omáčku:
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíci octa
    Příloha: bramborová kaše nebo rýže
  • 1 lžíce worchestru
  • 1 šálek rajského protlaku
  • 1/2 šálku vody
  • 1/4 lžičky chilli
  • 1 lžička pepře
  • šťáva z poloviny citrónu
  • máslo

  • Postup přípravy:
    Připrava ostré omáčky:
  • Nakrájíme cibulku, dáme do hrnce, přidáme pepř, chilli, ocet, worchester, cukr, protlak, vodu a necháme 15 minut povařit.
  • Před koncem vaření přidáme ještě šťávu z poloviny citrónu, 1/8 másla a česnek.
    Připrava kuřete:
  • Kousky kuřete osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky a hotovou omáčkou zalijeme kuře.
  • Část omáčky ještě uchováme na polévání masa během pečení.
  • Kuře vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 30-35 minut.
  • Podáváme s bramborovou kaší nebo i s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME