Kuřecí závitky plněné parmazánem - Chicken Parmesan
(Slimmers´Delights: "Better Homes and Gardens Books", Great Britain, strana 68, 4 porce)

Suroviny pro porce:
  • 1 kg kuřecích prsíček (asi 3 ks)
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky italského koření
  • 2 nakrájené cibule
  • 1 lžíce másla nebo margarinu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 110 ml sebraného (tj. nízkotučného) mléka
  • 150 g mrazeného špenátu, rozmrazený a osušený
  • 1 lžíce nasekaného nového koření
    206 cal na porci
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Prsíčka bez kostí a kůže rozřízneme vodorovně a rozložíme "na motýlka".
  • V malé misce smícháme parmazán s italským kořením, potřeme směsí maso a zarolujeme do rolky.
  • Zbytek kořenící směsi si dáme stranou a rolky vložíme do pekáčku.
  • V malé pánvičce osmahneme cibulku na másle, ale ne dohněda(!), pak přidáme mouku a šup tam mléko.
  • Vaříme a mícháme, až se omáčka zahustí a začnou se objevovat u dna bubliny.
  • V tomto okamžiku vmícháme špenát a přidáme zbytek italského koření.
  • Tuto špenátovou směs lžící naneseme na kuře a posypeme zbytkem okořeněného sýra.
  • Pečeme nezakryté v troubě při 180°C po dobu 30 až 35 minut nebo až je maso měkké.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]