Kafta bisavyen - arabské mleté jehněčí
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000, arabská kuchyně)
Suroviny:500 g jehněčího mletého1 cibule, nadrobno50 g petržele kudrnky5 ks větších brambor, na plátkyolej na smažení4 rajčata, na plátky rajčatová šťáva nebo protlaksůl a bílý pepř
Příloha: rýže
Postup přípravy:
Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme připravenou směs a zapékáme asi 1/2 hodiny v troubě. Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmažíme na oleji doměkka. Plátky rajčat opečeme, naklademe na maso do vrstev spolu s plátky osmažených brambor.Takto připravený pekáč, s vrstvami maso - rajčata - brambory, bohatě zalijeme rajčatovou šťávou (nebo protlakem) a zapékáme v troubě asi 15 minut.Podáváme s vařenou bílou rýží.
ZPĚT do kapitoly
HOME