Kafta bisavyen - arabské mleté jehněčí
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000, arabská kuchyně)
Suroviny:
  • 500 g jehněčího mletého
  • 1 cibule, nadrobno
  • 50 g petržele kudrnky
  • 5 ks větších brambor, na plátky
  • olej na smažení
  • 4 rajčata, na plátky
  • rajčatová šťáva nebo protlak
  • sůl a bílý pepř

  • Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme připravenou směs a zapékáme asi 1/2 hodiny v troubě.
  • Mezitím nakrájíme brambory na plátky a osmažíme na oleji doměkka. Plátky rajčat opečeme, naklademe na maso do vrstev spolu s plátky osmažených brambor.
  • Takto připravený pekáč, s vrstvami maso - rajčata - brambory, bohatě zalijeme rajčatovou šťávou (nebo protlakem) a zapékáme v troubě asi 15 minut.
  • Podáváme s vařenou bílou rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]