Jahodové knedlíky
(Z receptáře bábinky kyjovské, Kyjov-Buchlovice, Jižní Morava)

Suroviny:
Na těsto:
  • 300 g tvarohu
  • 150 g hrubé mouky
  • vejce
  • sůl
  • 600 g čerstvých jahod
    Na posypání a dochucerní:
  • 100g tvrdého tvarohu
  • moučkový cukr
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

    Postup přípravy:
  • Prolisovaný tvaroh smícháme s prosátou moukou, vejcem, solí a vypracujeme těsto.
  • Na moukou posypaném vále je dobře vyválíme a rozdělíme na dva díly.
  • Vytvoříme z plátů čtverce, do kterých vložíme jahody, dobře zabalíme, uzavřeme.
  • Vhodíme do vařící osolené vody asi na 5 minut, pak vyjmeme, roztrhneme vidličkou a necháme okapat.
  • Posypeme strouhaným tvarohem a poléváme máslem; ihned podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]