Žahour s tvarohovými knedlíky
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)

Suroviny:
Na knedlíky:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 300 g hrubé krupice
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
    Na žahoura:
  • 500 g borůvek, nakládaných
  • 1 lžíce másla
  • 1 sklenka vody
  • 200 ml sladké smetany
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce mletého perníku
  • mletá skořice
  • citrónová kůra

    Postup přípravy:
  • V míse si rozpracujeme tvaroh, přidáme krupice a mléko, zamícháme a necháme 5 minut nabobtnat.
  • Přidáme špetku soli, promícháme a lehce vmícháme sníh s bílků a nakonec přimícháme žloutky.
  • Dvěma lžícemi vytvarujeme nočky, které uvaříme ve mírně vroucí vodě.
  • Žahour připravíme z rozvařených borůvek s máslem a cukrem, zahustíme perníkem a nakonec přidáme smetanu.
  • Naléváme na uvařené tvarohové nočky.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]