Žahour s tvarohovými knedlíky
("Prima vařečka", TV Prima, únor 2001)
Suroviny:
Na knedlíky:500 g měkkého tvarohu300 g hrubé krupice4 vejce100 ml mlékasůl
Na žahoura:500 g borůvek, nakládaných1 lžíce másla1 sklenka vody200 ml sladké smetany50 g cukru2 lžíce mletého perníkumletá skořicecitrónová kůra
Postup přípravy:V míse si rozpracujeme tvaroh, přidáme krupice a mléko, zamícháme a necháme 5 minut nabobtnat.Přidáme špetku soli, promícháme a lehce vmícháme sníh s bílků a nakonec přimícháme žloutky.Dvěma lžícemi vytvarujeme nočky, které uvaříme ve mírně vroucí vodě.Žahour připravíme z rozvařených borůvek s máslem a cukrem, zahustíme perníkem a nakonec přidáme smetanu.Naléváme na uvařené tvarohové nočky.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME