Nákyp z palačinek - Pannekoeken koek
(Recept z holandské kuchyně, 2001)

Suroviny:
  • 100 - 150 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • sůl
  • 2 šálky mléka
  • meruňková marmeláda
  • 10 dkg oříšků
  • 2 bílky
  • 6 dkg cukru
  • máslo na vymazání dortové formy

    Postup přípravy:
  • Z mouky, mléka, žloutků a špetky soli připravíme těsto a upečeme šest palačinek.
  • První palačinku položíme na dno vymazané ohnivzdorné formy, potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme rozsekanými oříšky, přikryjeme druhou palačinkou a tak postup opakujeme.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něho zašleháme cukr a potřeme tím vrchní palačinku.
  • Pečeme v mírně zahřáté troubě 10 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]