Ovocné želé s citrónovou meduňkou
(Fritz Faitl: "Chutná vegetariánská kuchyně", str 158, Neografie Martin, 1991)
Suroviny:100 g jahod100 g rybízu100 g malin100 g ostružin1 šálek bílého vína2 šálky pomerančové šťávy1 balíček vanilkového cukru2 lžíce medu4 plátky bílé želatiny4 plátky červené želatiny1 svazek citrónové meduňky1 šálek smetany
Postup přípravyOvoce přebereme, omyjeme a dáme do nádoby společně s bílým vínem a pomerančovou šťávou.Na sporáku necháme kapalnou směs jednou vzkypět a osladíme vanilkovým cukrem a medem.Přidáme nanbobtnalé plátky želatiny a necháme je rozpustit.Viskózní, ale kapalnou želatinovou směs nalijeme do pohárku.Posypeme najemno nakrájenou citrónovou meduňkou a necháme v chladničce vychladit.Navychladlé žele s ovocem navršíme šlehačku a podáváme.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME