Jamieho král pudinků
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str. 282, Spektrum Grafik, 2003)
Suroviny pro 4 - 6 porcí:85 g másla4 vejce550 ml mléka115 g jemné strouhanky225 g pískového cukru (nejlépe vanilkového)4 rovné lžíce džemu (nejlépe malinového)
Postup přípravy:Troubu předehřejeme na 150°C (plyn na stupeň 2).Tři vejce rozdělíme, žloutky dáme do mísy a čtvrté vejce k nim vyklepneme vcelku a všechno rozšleháme.Přidáme mléko, strouhanku a 85 g cukru.Na dno zapékací misy rovnoměrně rozetřeme džem.Krémovitou směs z vajec a mléka nalijeme na džem.Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu, dokud směs neztuhne.Tři zbylé bílky vyšleháme do sněhu, pak pomalu přišleháváme cukr jako při přípravě bezé.Sníh navršíme na upečený pudink, a potom ještě na 15 minut strčíme do trouby a pečeme, až bílky ztuhnou a na povrchu lehce zhnědnou.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
HOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)