Jamieho král pudinků
(Jamie Oliver: "Šéfkuchař bez čepice - Dny plné chutí", str. 282, Spektrum Grafik, 2003)

Suroviny pro 4 - 6 porcí:
  • 85 g másla
  • 4 vejce
  • 550 ml mléka
  • 115 g jemné strouhanky
  • 225 g pískového cukru (nejlépe vanilkového)
  • 4 rovné lžíce džemu (nejlépe malinového)

    Postup přípravy:
  • Troubu předehřejeme na 150°C (plyn na stupeň 2).
  • Tři vejce rozdělíme, žloutky dáme do mísy a čtvrté vejce k nim vyklepneme vcelku a všechno rozšleháme.
  • Přidáme mléko, strouhanku a 85 g cukru.
  • Na dno zapékací misy rovnoměrně rozetřeme džem.
  • Krémovitou směs z vajec a mléka nalijeme na džem.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě hodinu, dokud směs neztuhne.
  • Tři zbylé bílky vyšleháme do sněhu, pak pomalu přišleháváme cukr jako při přípravě bezé.
  • Sníh navršíme na upečený pudink, a potom ještě na 15 minut strčíme do trouby a pečeme, až bílky ztuhnou a na povrchu lehce zhnědnou.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]