Mražený jogurt s ovocem a medem
(Jamie Oliver: "Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí, str. 89, Spektrum Grafik, 2003)
Mražený jogurt - s mraženým ovocem a medem podle tohoto předpisu je skoro jako zmrzlina. Může mít příchuť jakou si vybereme, a je moc dobrý a osvěžující. Ale kromě toho je jeho příprava rychlá, protože nemusíme nic šlehat ani mrazit. Stačí si vzít na pomoc starý věrný mixér a trochu mraženého ovoce. Ovoce musí být ale opravdu (!) zmražené a jogurt musí být z ledničky - hodně studený.
Suroviny:310 g dobrého mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky aj.)500 g bílého jogurtu2 lžíce dobrého medu
Příloha: kornoutky nebo oplatky
Postup přípravy:Ovoce vyjmeme z mrazáku a nasypeme do mixéru a 30 vteřin mixujeme.Pak přidáme chladný jogurt, med a směs mixujeme dohladka.Ochutnáme jestli je dost sladká.Ovoce se obvykle mrazí, když je zralé a nejsladší, takže by to mělo být v pořádku.Pokud ne, přidáme ještě trochu medu.Směs by se měla dát nabírat lžící, takže ji klidně můžeme sníst přímo z mísy, nebo ji dáme do mísy s víkem a strčíme do mrazáku, kde pár týdnů vydrží.
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKYHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)