Mražený jogurt s ovocem a medem
(Jamie Oliver: "Šefkuchař bez čepice - Dny plné chutí, str. 89, Spektrum Grafik, 2003)
Mražený jogurt - s mraženým ovocem a medem podle tohoto předpisu je skoro jako zmrzlina. Může mít příchuť jakou si vybereme, a je moc dobrý a osvěžující. Ale kromě toho je jeho příprava rychlá, protože nemusíme nic šlehat ani mrazit. Stačí si vzít na pomoc starý věrný mixér a trochu mraženého ovoce. Ovoce musí být ale opravdu (!) zmražené a jogurt musí být z ledničky - hodně studený.
Suroviny:
  • 310 g dobrého mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky aj.)
  • 500 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce dobrého medu
    Příloha: kornoutky nebo oplatky

    Postup přípravy:
  • Ovoce vyjmeme z mrazáku a nasypeme do mixéru a 30 vteřin mixujeme.
  • Pak přidáme chladný jogurt, med a směs mixujeme dohladka.
  • Ochutnáme jestli je dost sladká.
  • Ovoce se obvykle mrazí, když je zralé a nejsladší, takže by to mělo být v pořádku.
  • Pokud ne, přidáme ještě trochu medu.
  • Směs by se měla dát nabírat lžící, takže ji klidně můžeme sníst přímo z mísy, nebo ji dáme do mísy s víkem a strčíme do mrazáku, kde pár týdnů vydrží.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ KUCHAŘKY
    HOME
    [CNW:Counter]