Jahodový dort - nepečený
(Ivan Vodochodský, Pavlína Berzsiová aj.: "Tescoma s chutí 2011", kalendář receptů z pořadu TV NOVA rok 2011).Suroviny:
Na nepečený korpus:1/2 balíčku dětských piškotů (120 g)4 lžíce mléka80g másla
Na náplň:100 g jahodového džemu1/2 balíčku dětských piškotů (120 g)800 ml mléka120 g krupicového cukru2 balíčky vanilkového pudinkového prášku150 g jahod
Na dohotovení:200 ml smetany ke šleháníjahody na zdobení
Postup přípravy:Piškoty rozdrtíme, provlhčíke mlékem a smícháme s máslem.Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem.Na dno rozmačkáme připravenou směs s piškotů a másla a potřeme ji polovinou džemu.Zbylé piškoty potřemem džemem s a slepíme vždy dva k sobě.Z mléka cukru a pudinkového prášku uvaříme hustým krém.Na nepečený korpus střídavě vršíme pudink, na plátky nakrájené jahody a slepené piškoty.Zakončíme vrstvou pudinku a dert uložíme do chladničky ztuhnout nejméně na dvě hodiny.Pak povrch dortu ozdnbíme vyšlehanou šlehačkou a jahodami.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME