Nepečený ananasový dort
(Z firemní publikace Opavia, Čokoládovny Praha, zařazeno do DDK v říjnu 2003)

Suroviny:
  • 2 balíčky piškotů
  • 1 ananasový kompot
  • 3 lžíce rumu
  • 80 g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 šlehačka
  • světlá želatina v sáčku


  • Postup přípravy:
  • Šťávu za ananasového kompotu smícháme s rumem.
  • Připravíme dortovou dělenou formu, kterou vyložíme alobalem.
  • Piškoty rozdělíme na tři hromádky.
  • Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky.
  • Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu.
  • Na dno dortové formy dáme vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou šťávou.
  • Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu ananasu.
  • Postup opakujeme - poslední vrstvou jsou piškoty.
  • Hotový dort dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
  • Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou, případně kousky kiwi.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do DSK
    HOME
    [CNW:Counter]