Nepečený ananasový dort(Z firemní publikace Opavia, Čokoládovny Praha, zařazeno do DDK v říjnu 2003)
Suroviny:
2 balíčky piškotů1 ananasový kompot3 lžíce rumu80 g cukru3 žloutky1 šlehačkasvětlá želatina v sáčku
Postup přípravy:Šťávu za ananasového kompotu smícháme s rumem. Připravíme dortovou dělenou formu, kterou vyložíme alobalem.Piškoty rozdělíme na tři hromádky.Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky.Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu.Na dno dortové formy dáme vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou šťávou.Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu ananasu.Postup opakujeme - poslední vrstvou jsou piškoty.Hotový dort dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky.Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou, případně kousky kiwi.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do DSKHOME