Ořechová bábovka s čokoládovou polevou
(Radim Witosz, recept od paní Pavly Ryvolové, 2002)

Suroviny:
Na těsto:
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g ořechů
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 125 ml (1/8 litru) mléka
    Na polevu:
  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 100 -150 g 100% pokrmového tuku


  • Postup přípravy:
  • Utřeme žloutky s máslem a vanilkovým cukrem.
  • Přidáme moučkový cukr a zbytek surovin.
  • Pečeme na vymazaném a vysypané bábovkové formě.
  • Vychladlou bábovku potřeme čokoládovou polevou připravenou rozpuštěním čokolády v tuku na vodní lázni.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]