Bábovka s ořechy a čokoládou
(Od paní Martiny Hamidové z Prahy, leden 2005)

Suroviny:
  • 5 vajec
  • 210 g cukru
  • 210 g másla (M. H. dává celou kostku, tj. 250 g)
  • 3 lžíce smetany (mléka)
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g hrubé mouky
  • nasekané vlašské ořechy (asi mističku od pomazánkového másla nebo malé Perly)
  • nasekaná čokoláda na vaření (M. H. dává 100 g tabulku, nasekanou na kostičky asi 3x4 mm, větší klesnou ke dnu a menší se rozpustí jako kakao)

    Postup přípravy:
  • Ušleháme žloutky s polovinou cukru a máslem.
  • Do ušlehaných žloutků lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva, smetanu, ořechy a čokoládu.
  • Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh se zbytkem cukru.
  • Pečeme ve formě při 180°C přibližně asi35 - 40 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]