Bábovka tety Lojzičky
(Milan a Olina Sufčákovi, rodinný recept, získáno pro DDK v červnu 2002)

Suroviny:
  • 6 vajec
  • 300 g cukru
  • 125 ml (1/8 l) mléka
  • 400 g hrubé mouky
  • 250 g másla
  • citrónová kůra, kakao, mandle, rozinky (dle vlastního výběru)
  • 1 prášek do pečiva


  • Postup přípravy:
  • V kotlíku utřeme 6 žloutků s cukrem a máslem do pěny a pak přidáme mléko.
  • Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme sníh z bílků.
  • Lehce smícháme žloutkovou pěnu s moučnou směsí s bílkovým sněhem ze 6 bílků.
  • Nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 až 45 minut (konec určíme špejlí).

    ZPĚT do kapitoly
    ZPĚT do SLADKÉ DDK
    HOME
    [CNW:Counter]