Bábovka tety Lojzičky
(Milan a Olina Sufčákovi, rodinný recept, získáno pro DDK v červnu 2002)
Suroviny:
6 vajec300 g cukru125 ml (1/8 l) mléka400 g hrubé mouky250 g máslacitrónová kůra, kakao, mandle, rozinky (dle vlastního výběru)1 prášek do pečiva
Postup přípravy:V kotlíku utřeme 6 žloutků s cukrem a máslem do pěny a pak přidáme mléko.Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme sníh z bílků.Lehce smícháme žloutkovou pěnu s moučnou směsí s bílkovým sněhem ze 6 bílků. Nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 až 45 minut (konec určíme špejlí).
ZPĚT do kapitoly
ZPĚT do SLADKÉ DDKHOME