Hovězí kostky s mrkví
(Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000, čínská kuchyně)
Suroviny:600 g hovězí zadnísůl a pepř2 lžíce sójové omáčkyzázvorškrobová moučka2 lžíce kečupu olej
Přílohy: rýže nebo divoká rýže
Postup přípravy:Maso nakrájíme na kostky, obalíme v zázvoru a škrobové moučce. Při obalování masa ve škrobové moučce postupujeme tak, že ji přidáváme až do chvíle, kdy se přestanou masové porce k sobě vzájemně lepit. Pak obalené kostky zprudka usmažíme na oleji a vyjmeme. Ve zbylém výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou mrkev. Olej slijeme, maso vrátíme zpět a do hrnce přidáme kečup a sójovou omáčku, se kterými maso ještě orestujeme a podusíme. Jako příloha může být např. divoká rýže.
ZPĚT do kapitoly
HOME