Jemné houbové ragú
(Fritz Faist: "Chutná vegetariánská kuchyně", str. 31, Falken-Verlag GmbH 1988, Neografie Martin 1991, německá vegetariánská kuchyně)

Houbové ragú - foto zdrojSuroviny pro 4 osoby:
  • 3 lžíce másla nebo rostlinného oleje
  • 2 malé cibule
  • 200 g hub nejlépe kuřátek
  • 400 g žampiónů
  • 2 lžíce mouky
  • 1 šálek bílého vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • mořská sůl
  • a čerstvě mletý pepř
  • 1 šálek sladké smetany
  • 1/2 svazku petrželové natě
  • 1/2 svazku pažitky
  • 1/2 svazku kerblíku
    Postup přípravy:
  • V nádobě rozehřejeme máslo nebo olej a podusíme jemně nakrájené cibulky dosklovita.
  • Přidáme celá očištěná kuřátka, případně drobně nakrájené houby, zejména žampióny a krátce podusíme.
  • Zaprášíme přiměřeně moukou, zředíme bílým vínem a dolijeme zeleninovým vývarem.
  • Vaříme při střední teplotě 8-10 minut a občas promícháme.
  • Ochutíme pepřem,a solí a zjemníme smetanou
  • Do omáčky zamícháme přebrané, omyté a drobně nakrájené bylinky (petrželku, kerblík, pažitku), dochutíme a ihned podáváme.
    Poznámka: - omáčka bude ještě jemnější , když ji připravíme z kuřátek, hřibků a kaštanů.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]