Jemné houbové ragú
(Fritz Faist: "Chutná vegetariánská kuchyně", str. 31, Falken-Verlag GmbH 1988, Neografie Martin 1991, německá vegetariánská kuchyně)
Suroviny pro 4 osoby:3 lžíce másla nebo rostlinného oleje2 malé cibule200 g hub nejlépe kuřátek400 g žampiónů2 lžíce mouky1 šálek bílého vína400 ml zeleninového vývarumořská sůl a čerstvě mletý pepř1 šálek sladké smetany1/2 svazku petrželové natě1/2 svazku pažitky1/2 svazku kerblíku
Postup přípravy:V nádobě rozehřejeme máslo nebo olej a podusíme jemně nakrájené cibulky dosklovita.Přidáme celá očištěná kuřátka, případně drobně nakrájené houby, zejména žampióny a krátce podusíme.Zaprášíme přiměřeně moukou, zředíme bílým vínem a dolijeme zeleninovým vývarem.Vaříme při střední teplotě 8-10 minut a občas promícháme.Ochutíme pepřem,a solí a zjemníme smetanouDo omáčky zamícháme přebrané, omyté a drobně nakrájené bylinky (petrželku, kerblík, pažitku), dochutíme a ihned podáváme.
Poznámka: - omáčka bude ještě jemnější , když ji připravíme z kuřátek, hřibků a kaštanů.
ZPĚT do kapitoly
HOME