Sendviče z krabího masa
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 14)

Suroviny:
  • 175 mrazeného krabího masa (nebo tyčinky s krabí příchutí)
  • 2 natvrdo uvařená vejce, nakrájená
  • 25 g natrhaného čerstvého špenátu
  • 25 g hlávkového salátu nebo stěrbáku či římského salátu
  • 25 g nasekaných jedlých kaštanů
  • 1 rajské jablíčko, oloupané bez semínek, nakrájené
  • 1/2 menší okurky, bez semínek a bez slupky a nakrájená
  • 60 g kyselé smetany
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 2 tortilly průměru 20 cm

  • (232 cal na porci)

    Postup přípravy:
  • Krabí maso (nebo tyčinky)rozmrazíme a velmi dobře osušíme. Je dobré, když maso stlačíme a vymačkáme z něho všechnu vodu.
  • Ve středně velké míse smícháme krabí maso, vajíčka, špenát, štěrbák (nebo jiný druh salátu), uvařené měkké kaštany, rajské jablíčko a okurku.
  • V menší misce smícháme kyselou smetanu, sůl a citrónovou kůru a přidáme ke krabí směsi.
  • Směs naložíme lžící na tortillu.
    Jak připravíme jednoduchý chlebový sendvič?
  • Použijeme krajíce pšeničného chleba a na který lžičkou naložíme krabí směs.
  • Každý sendvič šikmo rozkrojíme.
    (204 cal na porci)

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]