Sendviče z krabího masa
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 14)
Suroviny:175 mrazeného krabího masa (nebo tyčinky s krabí příchutí)2 natvrdo uvařená vejce, nakrájená25 g natrhaného čerstvého špenátu25 g hlávkového salátu nebo stěrbáku či římského salátu25 g nasekaných jedlých kaštanů1 rajské jablíčko, oloupané bez semínek, nakrájené1/2 menší okurky, bez semínek a bez slupky a nakrájená60 g kyselé smetany1/4 lžičky soli1/4 lžičky jemně nastrouhané citrónové kůry2 tortilly průměru 20 cm
(232 cal na porci)
Postup přípravy:Krabí maso (nebo tyčinky)rozmrazíme a velmi dobře osušíme. Je dobré, když maso stlačíme a vymačkáme z něho všechnu vodu.Ve středně velké míse smícháme krabí maso, vajíčka, špenát, štěrbák (nebo jiný druh salátu), uvařené měkké kaštany, rajské jablíčko a okurku.V menší misce smícháme kyselou smetanu, sůl a citrónovou kůru a přidáme ke krabí směsi.Směs naložíme lžící na tortillu.
Jak připravíme jednoduchý chlebový sendvič?Použijeme krajíce pšeničného chleba a na který lžičkou naložíme krabí směs.Každý sendvič šikmo rozkrojíme.
(204 cal na porci)
ZPĚT do kapitolyHOME