Drůbeží sendviče s curry
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 15)

Suroviny
  • 275 nakrájeného uvařeného masa z krůty nebo kuřete
  • 1 středně velké jablko, oloupané a bez jader
  • 25 g nakrájené zelené papriky
  • 75 g sýra na strouhání
  • 1/2 lžičky koření curry
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 4 velké "pitta" chleby
  • listy hlávkového salátu
    (261 cal na porci)


  • Postup přípravy:
  • Ve středně velké misce smícháme vařené (pečené, grilované) drůbeží maso, jablko a zelenou papriku.
    Připrava dresinku:
  • V malé misce vmícháme do sýru a curry prášku pomerančovou šťávu.
  • Mícháme až je směs hladká a pak přidáme tento dresink k drůbeží směsi a vychladíme.
  • Jestliže je potřeba přidáme ještě trochu pomerančové šťávy, abychom získali potřebnou konsistenci.
  • Chléb "pitta" rozkrojíme na půlku a dutinu v každé polovině vyložíme salátem a lžící na salát nacpeme drůbeží směs.
    Jak uděláme sendviče na tortille?
  • Použijeme tortilly o průměru 20 cm. Na každou položíme listy salátu a pak lžící na povrch narovnáme drůbeží směs a můžeme ji smotat.
    (276 cal na porci)

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]