Francouzské pivní chlebíčky - Croutes á la biére
(Jana Martinicová: "Francouzská kuchyně", str. 134, Merkur Praha, 1981, francouzská kuchyně)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 plátky veky
  • 150 ml piva
  • 125 g tvrdého sýra gruyére, na jemné nudličky
  • 2 plátky šunky
  • 30 g másla
  • cayenský pepř


  • Postup přípravy:
  • Plátky veky lehce opečeme na grilu (opékači) a potřeme je máslem.
  • Na plotně svaříme pivo a jakmile se vyvaří na polovinu, přidáme sýr gruyére a za stálého míchání necháme rozpustit, až nabude vše hutnosti těstíčka.
  • Opepříme cayenským pepřem.
  • Plátky šunky rozkrojíme a opečeme na másle.
  • Na každý plátek dáme půl plátku šunky a pokryjeme těstíčkem z piva a sýra.
  • Dáme na 5 minut do vyhřáté trouby, aby chlebíčky dostaly zlatou kůrku.
  • Podáváme je velmi horké.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]