Francouzské pivní chlebíčky - Croutes á la biére
(Jana Martinicová: "Francouzská kuchyně", str. 134, Merkur Praha, 1981, francouzská kuchyně)
Suroviny pro 4 osoby:4 plátky veky150 ml piva125 g tvrdého sýra gruyére, na jemné nudličky2 plátky šunky30 g máslacayenský pepř
Postup přípravy:Plátky veky lehce opečeme na grilu (opékači) a potřeme je máslem.Na plotně svaříme pivo a jakmile se vyvaří na polovinu, přidáme sýr gruyére a za stálého míchání necháme rozpustit, až nabude vše hutnosti těstíčka.Opepříme cayenským pepřem.Plátky šunky rozkrojíme a opečeme na másle. Na každý plátek dáme půl plátku šunky a pokryjeme těstíčkem z piva a sýra.Dáme na 5 minut do vyhřáté trouby, aby chlebíčky dostaly zlatou kůrku.Podáváme je velmi horké.
ZPĚT do kapitoly
HOME