Plněná bageta špenátovo-sýrovou pastou a šunkovou směsí - Stuffed Bageutte
(Recept od Leah Patak z Vancouveru, Seagram: "Entertaining Made Easy", 2005)

Suroviny:
  • 1 bageta asi 60 cm dlouhá
    Na špenátovo-sýrovou pastu:
  • 2 šálky (500 ml) čerstvého, baleného špenátu
  • 3 balení (každé po 125 g) Brie Cheese nebo jiný podobný sýr (např. Hermelín), rozkrájený na kousky
  • 3 lžíce (45 ml) čerstvého kopru, nasekaný
  • 2 lžíce (25 ml) smetany nebo mléka
    Na šunkovou směs:
  • 3 šálky (375 g) šunky, nadrobno nakrájené
  • 1/3 šálku (75 ml) majonézy
  • 1 lžíce (15 ml) dijónské hořčice

    Postup přípravy:
  • Bagetu rozřízneme podélně na poloviny, případně ji můžeme rozříznout ještě napříč, pro snadnou manipulaci při jídle.
  • Vnitřek bagety vydlabeme a ponecháme jen obalovou vrstvu s kůrkou, asi 1 cm silnou.
  • Vydlabanou střídku dáme stranou a schováme ji pro jiné využití.
  • Špenát opláchneme; mírně povaříme jen za přítomnosti vody, která ulpěla na listech během praní (tj. nepřidáváme další vodu), až listy povadnou.
  • Pak špenát scedíme, vymačkáme do sucha a nasekáme najemno.
  • V kuchyňském robotu (mixéru), rozmělníme špenát se sýrem, koprem a smetanou na špenátovo-sýrovou pastu s konzistencí vhodnou pro vytlačování sáčkem.
  • Pokud je to nutné, přidáme ještě smetanu.
  • Hotovou pastu prozatím dáme stranou.
  • V míse smícháme šunku, majonézu a hořčici na šunkovou směs.
  • Na vnitřní plochu horní části bagety vytlačíme špenátovo-sýrovou pastu a pečlivě ji rozmažeme včetně okrajů.
  • Spodní část bagety naplníme šunkovou směsí.
  • Přikryjeme horní polovinou, mírně stiskneme, aby se okraje přilepily.
  • Naplněnou bagetu zabalíme do plastikové folie a dáme do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]