Plněná bageta špenátovo-sýrovou pastou a šunkovou směsí - Stuffed Bageutte
(Recept od Leah Patak z Vancouveru, Seagram: "Entertaining Made Easy", 2005)
Suroviny:1 bageta asi 60 cm dlouhá
Na špenátovo-sýrovou pastu:2 šálky (500 ml) čerstvého, baleného špenátu3 balení (každé po 125 g) Brie Cheese nebo jiný podobný sýr (např. Hermelín), rozkrájený na kousky3 lžíce (45 ml) čerstvého kopru, nasekaný2 lžíce (25 ml) smetany nebo mléka
Na šunkovou směs:3 šálky (375 g) šunky, nadrobno nakrájené1/3 šálku (75 ml) majonézy1 lžíce (15 ml) dijónské hořčice
Postup přípravy:Bagetu rozřízneme podélně na poloviny, případně ji můžeme rozříznout ještě napříč, pro snadnou manipulaci při jídle.Vnitřek bagety vydlabeme a ponecháme jen obalovou vrstvu s kůrkou, asi 1 cm silnou. Vydlabanou střídku dáme stranou a schováme ji pro jiné využití.Špenát opláchneme; mírně povaříme jen za přítomnosti vody, která ulpěla na listech během praní (tj. nepřidáváme další vodu), až listy povadnou.Pak špenát scedíme, vymačkáme do sucha a nasekáme najemno. V kuchyňském robotu (mixéru), rozmělníme špenát se sýrem, koprem a smetanou na špenátovo-sýrovou pastu s konzistencí vhodnou pro vytlačování sáčkem.Pokud je to nutné, přidáme ještě smetanu.Hotovou pastu prozatím dáme stranou.
V míse smícháme šunku, majonézu a hořčici na šunkovou směs. Na vnitřní plochu horní části bagety vytlačíme špenátovo-sýrovou pastu a pečlivě ji rozmažeme včetně okrajů.Spodní část bagety naplníme šunkovou směsí. Přikryjeme horní polovinou, mírně stiskneme, aby se okraje přilepily.Naplněnou bagetu zabalíme do plastikové folie a dáme do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME