Bramborové placky na grilu
(Marie Pojmonová z Pardubic recept zaslala do soutěže čtenářů časopisu "Apetit" v červenci 2009)
Bramborové placky na grilu - připravila autorka s úspěchem na oslavě svých kulatých narozenin. Ugrilovala je doma a pak je přihřívala v kotlovém grilu. Jedná se o jednoduché placky z kořeněného těsta z vařených brambor s malým podílem tuku. V časopisu "Apetit" každý měsíc vybírají a odměňují jeden z receptů zaslaných čtenáři. Tento recept byl vybrán a odměněn hmotnou cenou v hodnotě 500 Kč. Zaujal mně, neboť si můžu dietně péci tyto placičky na čínské vyhřívané grilovací plotně nebo v konvektomatu a to s malým nebo žádným podílem tuku.
Bramborové Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 středně velké brambory
  • 1 vejce rozšlehané
  • 2 lžičky provensálského koření nebo jiného např. chilli aj. dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli

    Postup přípravy:
  • Brambory uvaříme ve slupce doměkka a oloupeme je.
  • Nahrubo je promačkáme šťouchadlem nebo prolisujeme.
  • Brambory smícháme s ostatními surovinami a z hmoty vytvarujeme placičky.
  • Grilujeme na přímém ohni případně na grilovací pánvi nebo poteflonované elektricky vyhřívané desce z obou stran dozlatova.
  • K přípravě placek dle popisu můžeme použít také domácí kuchyňský konvektomat s horním ohřevem proudícího vzduchu nebo horkovzdušnou troubu s horním ohřevem.
  • Ale smažené na oleji jsou přece jen chutnější.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]