Bramborový salát viněgret
(Z časopisu: "Recepty prima nápadů", str. 25, číslo 18, srpen 2006, ruská kuchyně)Bramborový salát viněgret - je směsí uvařených fazolí, červené řepy, slané okurky a chrupavé mrkve. Po vychlazení bývá v letní pohodě u grilu vždy náležitě oceněn konzumenty. Osvěží, nasytí a přitom se nemusí nikdo bát, že přibere.
Suroviny:3 středně velké červené řepy, uvařené200 g hnědých fazolí, přes noc namočených a uvařených6 středně velkých brambor uvařených ve slupce2 velké mrkve, uvařené dochrupava a nakrájené3 slané okurky2 středně velké cibule nakrájenépepř a sůl podle chutiolej
Postup přípravy:Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky a vložíme do mísy.K bramborám přidáme nakrájenou červenou řepě, mrkev a přimícháme uvařené fazole.Salátovou směs dochutíme solí a pepřem a přiměřeně přidáme olejeHotový salát dáme chladit a pak studený podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME