Bramborový salát viněgret
(Z časopisu: "Recepty prima nápadů", str. 25, číslo 18, srpen 2006, ruská kuchyně)
Bramborový salát viněgret - je směsí uvařených fazolí, červené řepy, slané okurky a chrupavé mrkve. Po vychlazení bývá v letní pohodě u grilu vždy náležitě oceněn konzumenty. Osvěží, nasytí a přitom se nemusí nikdo bát, že přibere.
Bramborový salát viněgret-foto zdrojSuroviny:
  • 3 středně velké červené řepy, uvařené
  • 200 g hnědých fazolí, přes noc namočených a uvařených
  • 6 středně velkých brambor uvařených ve slupce
  • 2 velké mrkve, uvařené dochrupava a nakrájené
  • 3 slané okurky
  • 2 středně velké cibule nakrájené
  • pepř a sůl podle chuti
  • olej

    Postup přípravy:
  • Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostky a vložíme do mísy.
  • K bramborám přidáme nakrájenou červenou řepě, mrkev a přimícháme uvařené fazole.
  • Salátovou směs dochutíme solí a pepřem a přiměřeně přidáme oleje
  • Hotový salát dáme chladit a pak studený podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]