Bramborový koláč se sýry - Potato bake
(Napo Faorenc aj.:"The Great International Cookbook", International Culinary Society New York, 1988)
Suroviny:
900 g brambor6 lžíc oleje1/3 šálku strouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moravio1/3 šálku ementálusůl a pepř podle chuti2 lžíce másla
Postup přípravy:
Syrové brambory oloupeme na ručně nahrubo nastrouháme nebo k tomu můžeme použit kuchyňský robot.Do mísy s hrubší bramborovou drtí přidáme v oleji rozmíchaný 1/4 šálku parmazánu a 1/4 šálku ementáluSměs ochutíme solí a pepřem podle vlastní chuti.Máslem vymažeme např ohnivzdornou keramickou kulatou či jinou formu a naplníme ji bramborovou směsí.Povrch uhladíme a rovnoměrně posypeme zbytkem nastrouhaných sýrů a ještě povrch otečkujeme několika málo kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut až je povrch zlatohnědý.Podáváme se zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
ZPĚT do kapitolyHOME