Patatas a lo pobre
(Recept ze stránek videojugBETA, do DDK zařazeno v srpnu 2007, španělská kuchyně)
Patatas a lo pobre - je tradičním španělským pokrmem, v překladu "chudákovy brambory" (pobrón - chudák, ubožák). Přesto jsou báječnou alternativou obvyklých pokrmů z brambor, které můžeme podávat jako vedlejší jídlo a kterým se zavděčíme každému, kdo miluje bramborové pokrmy.
Suroviny na 4 porce:
  • 500 g brambor, oloupaných na 1 cm silné plátky
  • 300 ml olivového oleje
  • 1/2 červené papriky, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce zelené petrželky, nasekané
  • sůl a pepř podle chuti


  • Postup přípravy:
  • Plátky z oloupaných brambor vložíme na pánev. Přilijeme olivový olej a zahřejeme. Fritujeme je zhruba 15 minut až jsou měkké. Brambory pak přecedíme na sítu od oleje a necháme prozatím stranou.
  • Nalijeme malinko oleje z brambor opět na pánev přidáme nakrájenou červenou papriku a necháme ji změknout asi během dvou minut. Přidáme česnek a zamícháme s paprikou a opět minutu dvě spolu restujeme. Do pánve vrátíme také připravené brambory a ochutíme směs solí a pepřem. Třeseme nebo občas prohazujeme obsah pánve, aby se suroviny dobře promíchaly. Přidáme petrželku a ještě jednou obsah pánve prohodíme nebo protřeseme. Podáváme horké.
    Instrukční VIDEO:
  • How To Make Patatas A Lo Pobre - instruktážní video ze stránky videojugBETA
    Obdobný recept v DDK:
  • Chudákovy žáby- opečené brambory s česnekem, citrónem, zelenou pálivou paprikou a koriandrem z arabské kuchyně.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]