Patatas a lo pobre
(Recept ze stránek videojugBETA, do DDK zařazeno v srpnu 2007, španělská kuchyně)Patatas a lo pobre - je tradičním španělským pokrmem, v překladu "chudákovy brambory" (pobrón - chudák, ubožák). Přesto jsou báječnou alternativou obvyklých pokrmů z brambor, které můžeme podávat jako vedlejší jídlo a kterým se zavděčíme každému, kdo miluje bramborové pokrmy.
Suroviny na 4 porce:
500 g brambor, oloupaných na 1 cm silné plátky300 ml olivového oleje 1/2 červené papriky, nakrájená3 stroužky česneku, nasekané2 lžíce zelené petrželky, nasekanésůl a pepř podle chuti
Postup přípravy:
Plátky z oloupaných brambor vložíme na pánev. Přilijeme olivový olej a zahřejeme. Fritujeme je zhruba 15 minut až jsou měkké. Brambory pak přecedíme na sítu od oleje a necháme prozatím stranou.
Nalijeme malinko oleje z brambor opět na pánev přidáme nakrájenou červenou papriku a necháme ji změknout asi během dvou minut. Přidáme česnek a zamícháme s paprikou a opět minutu dvě spolu restujeme. Do pánve vrátíme také připravené brambory a ochutíme směs solí a pepřem. Třeseme nebo občas prohazujeme obsah pánve, aby se suroviny dobře promíchaly. Přidáme petrželku a ještě jednou obsah pánve prohodíme nebo protřeseme. Podáváme horké.
Instrukční VIDEO:How To Make Patatas A Lo Pobre
- instruktážní video ze stránky videojugBETA
Obdobný recept v DDK:
Chudákovy žáby- opečené brambory s česnekem, citrónem, zelenou pálivou paprikou a koriandrem z arabské kuchyně.
ZPĚT do kapitolyHOME