Bramborové mousse s humrem a kukuřičným vývarem
(Martin Jiskra:"Prima vařečka", pořad TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • brambory vařené ve slupce a oloupané
  • maso z humrů (nahradíme zmrazenými krabími prsty "Nowaco")
  • česnek
  • kukuřice
  • máslo
  • sůl a pepř
  • cibulka na ozdobení
  • smetana
  • olivový olej


  • Postup přípravy:
    Orestujeme česnek, přidáme brambory a po chvíli společného restování je rozmixujeme. Do směsi přidáme smetanu a olej. Maso z humrů na pánvi mírně prohřejeme s cibulkou a přidáme do mixeru se směsí; dbáme aby tam ještě zůstaly viditelné kousky krabího masa. Tuto hustou bramborovou směs postupně pomocí lžíce vtlačíme do válcové formy zhotovené např. z PET láhve odříznutím spodní a vrchní části. Bramborovou pěnu (mousse nebo-li pyré) ve válečku pomocí nože podřízneme od podkladu a vytlačíme na pánev. Váleček z bramborového rybího pyré pak opečeme z obou stran. Do rybího vývaru vložíme kukuřici a vaříme a odvaříme částečně vodu (redukujeme objem vývaru - demi-glass). Na posledních pár vteřin do redukce vložíme větvičku bazalky, která jí předá svou chuť a pak bazalku hned vyjmeme. Kukuřičná zrna uvařená ve vývaru můžeme částečně rozmixovat. Podáváme společně ozdobené zelenými bylinkami apod.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]