Bramborový salát s krabím masem
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 1999)

Suroviny:
  • 750 g vařených brambor
  • 150 g prorostlé slaniny
  • 1 - 2 lžíce rostlinného tuku
  • 2 velké cibule nakrájené nadrobno
  • 200 g čerstvého krabího masa (nebo zmrazené krabí tyčinky)
  • sůl a pepř
    Na zálivku:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce nakrájené petrželky
  • sůl


  • Postup přípravy:
    Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Na tuku vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmahneme do sklovita.
    Příprava zálivky:
    Zálivku připravíme smícháním oleje, octa a petrželky. Hotovou zálivku vmícháme do vyškvařené slaniny s cibulí, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme krabí maso a vmícháme do brambor nakrájených na půlměsíčky. Podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]